Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Vše skladem

ihned k odeslání

____________________

Věrnostní systém

- sleva až 8%

____________________


01. 04. 2017

Borůvky - nejzdravější potravina světa

Existuje bezpočet žebříčků těch nejzdravějších potravin, jedno však mají vždy společné - na jednom z prvních míst najdeme borůvky (Vaccinium myrtillus). Tyto chutné modré plody si naši pozornost zaslouží nejen pro vysoký obsah vitaminu C a antioxidantů v jejich modrému barvivu (antokyanu). Borůvky pomáhají snižovat cholesterol, zpomalují proces stárnutí, zlepšují noční vidění a šeroslepost, jsou vhodné pro diabetiky, působí protizánětlivě a protistresově. Borůvky podporují tvorbu dopaminu, takže jsou velmi vhodné také při odvykacích kúrách kuřáků nebo drogově závislých. Vyzrálé plody borůvek podporují léčbu neplodnosti. Borůvky jsou vhodné pro všechny věkové skupiny, včetně dětí, které ocení jejich výbornou chuť a rychlý účinek, např. při letních infekčních průjmech. Borůvky jako by byly předurčeny za superpotravinu našeho západního světa. Pravidelná konzumace borůvek během dvou měsíců dokáže zlepšit metabolický syndrom, což je lékařské označení kombinace diabetu, vysokého krevního tlaku a obezity. Ozdravný efekt se dostavuje již při konzumaci jedné hrsti borůvek 3x týdně. Pokud nejsou k dispozici čerstvé borůvky, lze použít i sušené či mražené plody. Všechny potřebné látky si uchová též extrakt ze zralých borůvek, který najdete v elixíru Fructavit. Tento elixír doporučuji všem i v rámci prevence, zejména pak dětem v zimním období, celoročně seniorům či těhotným a kojícím ženám.

Odkazy na vědecké publikace